Saavuit juuri talviurheiluun keskittyneelle sivustollemme

Tervetuloa talviurheilun pariin – tämä sivusto on täysin omistettu mitä erilaisimmille lajeille. Moderni talviurheilu on paljon laajempi käsite kuin se oli vaikkapa muutama vuosikymmen sitten, jolloin termi piti sisällään lähinnä murtomaahiihtoa ja mäkihyppyä sekä luistimilla tapahtuvaa liikuntaa.

Talvisten lajien kirjo on tänä päivänä suuri, ja uusien lajien suosio on houkutellut mukaan paljon harrastajia, jotka eivät ole kiinnostuneet pelkästään hiihdosta. Erilaiset temppuilulajit, kuten lumilautailu, ovat houkutelleet mukaan nuoria henkilöitä, joille lajin harrastus ei ole vain ryppyotsaista kilpailua, vaan rentoa kokonaisvaltaista oleilua. Tapahtumissa soi musiikki ja koko spektaakkeli viedään rennosti läpi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lajien harrastaminen varsinkin huipputasolla olisi erittäin vaativaa niin fyysisesti kuin mentaalipuolellakin. Tähän monipuolisuuteen perustuu talviurheilun kiehtovuus.

Perustin tämän blogin rakkaan harrastukseni inspiroimana. Olen kokeillut mitä ihmeellisimpiä lajeja sekä nuorempana kilpaillut aktiivisesti alppihiihdossa, josta minulle on jäänyt ikuinen palo talviurheilulajeihin. Tämän asian ansiosta odotankin joka ikisen vuoden kesällä jo lumen tuloa, sillä nautin kylmyydestä sekä erilaisista lajeista todella kovasti. Kun en pääse rinteisiin, turvaudun lumesta muistuttaviin asioihin, joista hyvänä esimerkkinä ovat talviaiheiset kolikkopelit. Esittelen tällä sivustolla omia suosikkejani ja toivon, että sinäkin saat niistä inspiraatiota. Slottien pelaamisessa parasta on, että niissä voi voittaa rahaa uudelle laskettelumatkalle pääsemiseksi.

Matkusta ympäriinsä

Maailmalla on erinomaisia talviurheilukeskuksia, joissa lähes minkä tahansa talvilajin harrastaminen on mahdollista. Tämän sivuston kirjoittaja on vieraillut useammassa hiihtokeskuksessa niin vanhalla kuin uudellakin mantereella. Keski-Euroopan Alpit on alue, jolta löytyy takuuvarmasti jokaiselle lajin harrastajalle jotakin. Hiihtokeskukset ovat erinomaisesti varustettuja ja usein hotelleista on pääsy suoraan esimerkiksi laskettelurinteisiin. Rinteissä löytyy valinnanvaraa kaikille vaatimustasoille. Voit tutustua mahtaviin lomakohteisiin tarkemmin sivustolta. Tässä välissä voin paljastaa, että olen käynyt jokaisessa listalla olevassa paikassa.

Voit tutustua tarkemmin tällä sivustolla myös koiravaljakkoajelemiseen, joka on itselleni todella rakas ja mielenkiintoinen harrastus. Tämä vauhdikas harrastus on erityisesti turistien suosiossa, ja monet heistä suuntaavat pidemmälle safarille. Oletko tiennyt, että lajista järjestetään myös kilpailuja? Tutustu ihmeessä tarkemmin näihin mielenkiintoisiin faktoihin siitä kertovalla sivulla.

Talviurheilua kilpailutasolla

Talviolympialaisia on järjestetty kautta aikojen, ja niissä on nähty mitä ihmeellisempiä lajeja. Monelle voi tulla yllätyksenä, kuinka myöhään esimerkiksi mahakelkkailu tai kaukalopikaluistelu on vakiinnuttanut paikkansa ohjelmistossa. Voit lukea tietoa lajien historiasta niistä kertovalla välilehdellä.

Kuten mainitsin, kilpailin aktiivisesti aiemmin. Vaikka urheilu-urani onkin jäänyt historiaan, haluan edelleen liikkua aktiivisesti hiihtämällä ja laskettelemalla. Voit tutustua tällä sivustolla tarkemmin siihen, millaisia terveyshyötyjä erilaisilla talviurheilulajeilla on. Esimerkiksi hiihdon vaikutusta omaan terveyteen ei kannata missään nimessä aliarvioida!